Омега ЕООД
Строителни ремонти от А до Я !

Полагане на варо-циментови мазилки

 

Омега ЕООД – полагане на варо-циментова мазилка в град Плевен и областта.

 

Варо – циментовите мазилки са единствените подходящи за използване във влажни помещения. Този вид мазилки са подходящи както за външно, така и за вътрешно приложение. Мазилка е защита и украса за всяка сграда.

 

Външните мазилки са важна част от строежа на външната стена. Основната задача на външните мазилки е да предпазят сградата от външните атмосферни условия.

 

Варо-циментовата мазилка е с голямо сцепление към всички основи и е подходяща за полагане върху тухли, бетон, камък, стари мазилки.

 

Преди самото полагане на мазилката, основата се навлажнява. Минималната дебелина на полагане е 20 mm. (при външно). и 10 mm. за вътрешно. Максималната дебелина на един слой е 30 мм. Когато върху мазилката ще се лепят керамични или каменни покрития, същата само се отсича с трапец мастар, без да се изпердашва. При необходимост основата се навлажнява предварително, след което едрата хастарна машинна мазилка се пръска с машината на ивици с необходимата дебелина (минимум 10 mm., максимум 30 mm. на една ръка), изтегля се и се изравнява с Н–образен мастар и след като „дръпне” се изпердашва с пердашка.

 

При необходимост от по-големи дебелини, например при неравности на основата, трябва да се съблюдава повърхността на нанесения първи слой мазилка (максимум 30 mm) да се награпи хоризонтално с гребен. Полагането на втори слой се извършва най-късно на следващия ден, като предварително се навлажнява първия слой добре. Да се вземе под внимание процесът на карбонизация на мазилката преди полагането на крайни покрития. Преди нанасянето на всяко следващо покритие да се спазва технологичен престой от минимум 10 дни за всеки сантиметър дебелина на мазилката.

 

Температурата на въздуха, материала и основата при полагането и по време на процеса на втвърдяване трябва да са над +5°С. Пресни мазилки да се поддържат влажни в продължение на минимум 2 дни.

 

Омега ЕООД предлага бързо и качествено машинно полагане на варо-циментова мазилка, което спестява пари и време на клиента. При реализирането на всички проекти, фирмата използва модерна механизация и качествени строителни материали.

 

За всякакви запитвания използвате формата за контакт или посочените телефони. Омега ЕООД очаква вашите задачи. Безплатен оглед и консултация на място.